Cascada Scorusu – Malaia. O experienta unica.

Cascada Scorusu - Malaia

Cascada Scorușu este o atracție naturală impresionantă si unica. Aceasta este situată în Munții Căpățânii, în apropiere de comuna Mălaia, județul Vâlcea. Este considerată una dintre cele mai înalte cascade din România, având o înălțime de peste 100 de metri. Cascada este formată din două trepte, prima având o cădere de 80 de metri și a doua de 25 de metri. Apa se prăvălește cu forță peste stânci și crengi, creând un spectacol vizual și sonor deosebit. Cascada noastra este înconjurată de un peisaj verde și sălbatic, plin de bolovani și copaci. Traseul până la cascadă este ușor și bine marcat, durând aproximativ 40 de minute de la locul unde se poate parca mașina. Cascada este o destinație ideală pentru iubitorii de natură și drumeții, oferind o experiență memorabilă și relaxantă.

Cascada Scorusu
Cascada Scorusu – o minune nebanuita a naturii

Cascada Scorusu – Malaia. Cum ajungem?

Pentru a ajunge la cascadă, trebuie să urmezi următorii pași:

  • De pe Valea Oltului, mergi spre Voineasa, iar la ieșirea din satul Mălaia, imediat înaintea unui pod, fă stânga și intri pe un drum de piatră, care mai ține încă un kilometru.
  • Pe drumul de piatră, vei găsi o zonă puțin mai largă unde se prelucrează lemnul. 
  • De la locul unde ai parcat mașina, urmează poteca marcată cu punct roșu, care te va duce până la cascadă. Traseul este ușor și durează aproximativ 40 de minute. Pe parcurs, vei trece apa pe un podeț, pe un trunchi de copac și prin multe bolovani.
  • La finalul traseului, te vei bucura de frumusețea și forța cascadei, care se prăvălește peste stânci și crengi. Poți face fotografii sau te poți relaxa în natură.

Sper că ți-am fost de ajutor și că vei avea o experiență plăcută.

Cat dureaza vizita?

Vizita la Cascada poate dura cât vrei tu, în funcție de cât timp vrei să petreci la cascadă și pe traseu. Dacă vrei doar să vezi cascada și să te întorci, poți să faci acest lucru în aproximativ o oră și jumătate. Aceasta deoarece traseul până la cascadă durează 40 de minute dus-întors. Dacă vrei să te bucuri mai mult de natură și să faci fotografii, poți să stai mai mult la cascadă sau să explorezi împrejurimile. De exemplu, poți să mergi până la Cabana Scorușu, care se află la o distanță de 2,5 kilometri de cascadă. Sau poți să urci pe unul dintre vârfurile din apropiere, cum ar fi Vârful Scorușu (2.024 metri) sau Vârful Căpățânii (2.034 metri). Aceste opțiuni îți vor prelungi vizita la Cascada Scorușu cu câteva ore, dar îți vor oferi ocazia să admiri peisajele minunate din Munții Căpățânii.

Indiferent de cât timp alegi să petreci la Cascada Scorușu, îți recomand să te echipezi corespunzător, să ai apă și mâncare suficiente și să respecți regulile de protecție a mediului. Cascada Scorușu este o atracție naturală impresionantă, care merită vizitată și apreciată.

Informatii oficiale gasiti pe situl primariei. Cazare in Malaia gasiti pe situl cazare-malaia.ro

Cascada Scorusu – Fotografii inedite

Cascada Scorusu - Cazare Malaia

S-ar putea să-ți placă și...